Урок з використанням інноваційних технологій на тему: «Молекулярна кухня»

30.11.2018р. в Куликівському ПАЛ в рамках предметного тижня «Креативна кулінарія» майстром виробничого навчання Ніною Іванівною Карпенко був проведений урок з використанням інноваційних технологій на тему: «Молекулярна кухня».
Термін “молекулярна кухня” викликає у багатьох людей подив. Насправді все не так складно як могло б здатися на перший погляд. На початку 90-х років минулого століття дружина вченого-фізика, а сама по собі професійний кухар Елізабет Томас організувала семінар присвячений впровадженню наукових розробок у звичне приготування їжі. Саме з цього семінару все і почалося.
Молекулярна кухня – це новий підхід до приготування цілком знайомих страв, для приготування яких використовуються сучасні технологічні, фізичні і хімічні розробки. Кухарі-молекулярники додають добре знайомим стравам нові більш яскраві смакові відтінки, а також змінюють їх форми і способи подачі. При цьому вони зберігають смак і всі корисні елементи, які містяться в продуктах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *